Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki z brokułem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
  • KALORIE: 60
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości, Roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.

Roladki z brokułem i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z brokułem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Roladki z brokułem i pieczarkami

I

Roladki z brokułem i pieczarkami
Przygotowanie mięsa, myjemy, rozbijamy, doprawiamy.

1. Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.

II

Roladki z brokułem i pieczarkami
Przygotowanie warzyw na farsz do roladek schabowych.

2. Cebulę obieram drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte drobno pokrojone pieczarki oraz umytego, pokrojonego na malutkie różyczki brokuł. Doprawiam pieprzem oraz solą.

III

Roladki z brokułem i pieczarkami
nałożenie farszu warzywnego i kuleczek mozzarelli

3. Gotowy farsz nakładam na każdy kawałek mięsa oraz pod dwie kuleczki sera mozzarelli.

IV

Roladki z brokułem i pieczarkami
zwijamy, panierujemy i smażymy roladki.

4. Mięso zwijam w roladki i panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponowie w bułce tartej.
5. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

V

Roladki z brokułem i pieczarkami

6. Smacznego