Sposób przygotowania:
Spaghetti z kurczakiem i porem
Kurczaka pokroić w kostkę, dodać musztardę, olej i przyprawę do kurczaka, Wymieszać, odstawić do lodówki na 1 godzinę.
Przygotować resztę składników: pieczarki pokroić w plasterki, pora w półplasterki, paprykę pokroić w drobną kosteczkę, zielony groszek odcedzić z zalewy.
Kurczaka przełożyć do garnka, dolać odrobinę oleju, podsmażyć. Po 5 minutach dodać pokrojone pieczarki, pora i paprykę, całość smażyć 10 minut. Podlać białym wytrawnym winem (alkohol odparuje, pozostawiając tylko smak), dodać zielony groszek i szpinak. Gotować, aż szpinak zwiędnie. Na koniec dolać śmietankę, zredukować sos. Doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i ziołami prowansalskimi.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przełożyć do sosu, wymieszać. Podawać udekorowane szpinakiem i plasterkami sera żółtego.
Przygotować resztę składników: pieczarki pokroić w plasterki, pora w półplasterki, paprykę pokroić w drobną kosteczkę, zielony groszek odcedzić z zalewy.
Kurczaka przełożyć do garnka, dolać odrobinę oleju, podsmażyć. Po 5 minutach dodać pokrojone pieczarki, pora i paprykę, całość smażyć 10 minut. Podlać białym wytrawnym winem (alkohol odparuje, pozostawiając tylko smak), dodać zielony groszek i szpinak. Gotować, aż szpinak zwiędnie. Na koniec dolać śmietankę, zredukować sos. Doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i ziołami prowansalskimi.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przełożyć do sosu, wymieszać. Podawać udekorowane szpinakiem i plasterkami sera żółtego.