Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Udko z chińskimi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszny obiad - nie trzeba być mistrzem kulinarnym aby to zrobić

Udko z chińskimi warzywami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Udko z chińskimi warzywami

 

  • 2 udka z kurczaka
  • 200gram chińskich warzyw
  • olej
  • 100ml sosu meksykańskiego
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Udko z chińskimi warzywami
Do garnka wkładamy udka, zalewamy je wodą dodajemy wszelkie przyprawy i warzywa - gotujemy tradycyjny rosół. Na patelnie wlewamy nieco oleju i przesmażamy warzywa, następnie dodajemy sos oraz gorące, ugotowane do miękkości udka z kurczaka. Całość przesmażamy 3-4 minuty, doprawiamy do smaku wedle uznania i podajemy na obiad.
Udko z chińskimi warzywami
takie udko serwuję na obiad - bardzo mi smakuje