Sposób przygotowania:
Udko z kurczaka otulone papryką
Umyte i osuszone udka z kurczaka posolić i posypać mieloną papryką słodką i ostrą. Delikatnie wetrzeć przyprawy w mięso i odłożyć na 15 minut.
Pokroić w paski świeżą paprykę.
W garnku o grubym dnie rozgrzać olej i obsmażyć kurczaka z obu stron.
Dorzucić płatki paprykowe , świeżą paprykę i konserwową paprykę.
Zalać woda .Przykryć i dusić ok. 30 minut uważając by sos za mocno nie odparował.
Gdy kurczak jest już miękki doprawić sos cukrem , wrzucić gałązkę tymianku , przykryć i chwilę dusić. Podawać z kleistym ryżem i neutralną smakowo surówką ( sałata z podstawowym dresingiem, ogórki pokrojone na paski i tylko posolone itp.).
Pokroić w paski świeżą paprykę.
W garnku o grubym dnie rozgrzać olej i obsmażyć kurczaka z obu stron.
Dorzucić płatki paprykowe , świeżą paprykę i konserwową paprykę.
Zalać woda .Przykryć i dusić ok. 30 minut uważając by sos za mocno nie odparował.
Gdy kurczak jest już miękki doprawić sos cukrem , wrzucić gałązkę tymianku , przykryć i chwilę dusić. Podawać z kleistym ryżem i neutralną smakowo surówką ( sałata z podstawowym dresingiem, ogórki pokrojone na paski i tylko posolone itp.).