Sposób przygotowania:
Udko z kurczaka w duecie z warzywami
Udko z kurczaka dokładnie myję pod bieżącą wodą po czym gotuję około 40 minut. Między czasie brokuła rozdzielam na różyczki, pora kroję w grube krążki, z fasolki szparagowej odcinam końce. Marchewkę kroimy w talarki, ja akurat zapomniałam o zakupie marchewki i wydłubałam z mrożonki ok 10 plastrów ;) Wszystkie warzywa gotuję do miękkości- głównie czekam aż fasolka i marchew będą miękkie. Nastepnie dodaję kolorowy pieprz, wegetę i gotuję przez 10 minut. Po tym czasie kurczaka wyciągam na patelnie, dodaję łyżkę rosołu, posypuję papryką czerwoną i podsmażam z obu stron po 5 minut. Z kurczaka, żeby mial mniej kalorii można usunąć wierzchnią skórę. Wyławiam warzywa z rosołu, odsączam, posypuje nie wielką ilością papryki i podaję z kurczakiem.