ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Udko z kurczaka w duecie z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gotowane jedzenie, dobre na obiad i wcale nie takie kaloryczne

Udko z kurczaka w duecie z warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Udko z kurczaka w duecie z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Udko z kurczaka w duecie z warzywami
Udko z kurczaka dokładnie myję pod bieżącą wodą po czym gotuję około 40 minut. Między czasie brokuła rozdzielam na różyczki, pora kroję w grube krążki, z fasolki szparagowej odcinam końce. Marchewkę kroimy w talarki, ja akurat zapomniałam o zakupie marchewki i wydłubałam z mrożonki ok 10 plastrów ;) Wszystkie warzywa gotuję do miękkości- głównie czekam aż fasolka i marchew będą miękkie. Nastepnie dodaję kolorowy pieprz, wegetę i gotuję przez 10 minut. Po tym czasie kurczaka wyciągam na patelnie, dodaję łyżkę rosołu, posypuję papryką czerwoną i podsmażam z obu stron po 5 minut. Z kurczaka, żeby mial mniej kalorii można usunąć wierzchnią skórę. Wyławiam warzywa z rosołu, odsączam, posypuje nie wielką ilością papryki i podaję z kurczakiem.
Udko z kurczaka w duecie z warzywami
Do miekkiego kurczaka i warzyw dodaję pieprz ziarnisty i nie wielką ilość wegety.
Udko z kurczaka w duecie z warzywami
Wyławiam kurczaka i podsmażam go na rosole w którym się gotował