Sposób przygotowania:
Udo indycze w keczupie
Uda oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Włożyć do wiekszego naczynia. Olej wymieszać z przyprawami natrzeć uda i zostawić na 30 minut w chłodnym miejscu. Następnie posmarować keczupem, przykry ścierką odstawić na kilka godzin do lodówki.
Przełożyć do żaroodpornego naczynia, piec ok. 1,5 godziny w temp. 190 - 200 stopni.
Mięso podczas pieczenia podlewać wytworzonym sosem.
Gotowe mięso podawać do drugiego dania.
Polecam na świąteczny stół.
Przełożyć do żaroodpornego naczynia, piec ok. 1,5 godziny w temp. 190 - 200 stopni.
Mięso podczas pieczenia podlewać wytworzonym sosem.
Gotowe mięso podawać do drugiego dania.
Polecam na świąteczny stół.
gusia1000