Sposób przygotowania:
Rosyjski szaszłyk
► Mięso najlepiej pokroić w 3-4 cm wielkości kostkę. W naczyniu ułożyć na przemian warstwami mięso i cebulę z przyprawami. Przykryć i wstawić na 60 minut do lodówki.
► Następnie do naczynia z mięsem wlać piwo, wszystko dobrze wymieszać i co najmniej 3 godziny w lodówce marynować (można dłużej marynować). Dwie godziny przed grillowaniem wyjąć marynowane mięso z lodówki i nabić na przemian z cebulą na metalowe szpikulce. Grilować na gorącym grillu. Podawać z sałatką
► Następnie do naczynia z mięsem wlać piwo, wszystko dobrze wymieszać i co najmniej 3 godziny w lodówce marynować (można dłużej marynować). Dwie godziny przed grillowaniem wyjąć marynowane mięso z lodówki i nabić na przemian z cebulą na metalowe szpikulce. Grilować na gorącym grillu. Podawać z sałatką