Sposób przygotowania:
Kurczak curry z grilla
Kurczaka umyć, włożyć do garnka i zalać wodą. Doprawić solą, pieprzem i vegetą. Można również wsypać przyprawy, w których później mięso będzie się marynować. Całość zagotować i gotować około 20 minut.
Mięso wyjąć z wywaru (wywar można wykorzystać do zupy). Wszystkie przyprawy wymieszać, kurczaka umieścić w misce i posypać mieszanką przypraw. odstawić na chwilę, by mięso się dobrze przyprawiło.
Na rozgrzany ruszt włożyć kurczaka i grillować, aż mięso będzie całkowicie miękkie, a skórka chrupiąca.
Mięso wyjąć z wywaru (wywar można wykorzystać do zupy). Wszystkie przyprawy wymieszać, kurczaka umieścić w misce i posypać mieszanką przypraw. odstawić na chwilę, by mięso się dobrze przyprawiło.
Na rozgrzany ruszt włożyć kurczaka i grillować, aż mięso będzie całkowicie miękkie, a skórka chrupiąca.