Smaki Nati

Smaki Nati

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Kurczak curry z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 20

Smaczny kurczak z grilla z nieco orientalną nutką. Z pewnością jest to miła odmiana tradycyjnego kurczaka z rusztu.

Kurczak curry z grilla Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak curry z grilla

 

Sposób przygotowania:

Kurczak curry z grilla
Kurczaka umyć, włożyć do garnka i zalać wodą. Doprawić solą, pieprzem i vegetą. Można również wsypać przyprawy, w których później mięso będzie się marynować. Całość zagotować i gotować około 20 minut.

Mięso wyjąć z wywaru (wywar można wykorzystać do zupy). Wszystkie przyprawy wymieszać, kurczaka umieścić w misce i posypać mieszanką przypraw. odstawić na chwilę, by mięso się dobrze przyprawiło.

Na rozgrzany ruszt włożyć kurczaka i grillować, aż mięso będzie całkowicie miękkie, a skórka chrupiąca.
Kurczak curry z grilla
Kawałki kurczaka umyć, włozyć do garna z wodą i przyprawami i gotować 20 minut
Kurczak curry z grilla
Wszystkie przyprawy należy wymieszać i posypwać nimi gotowane mięso
Kurczak curry z grilla
Ugotowanego kurczaka wyjąć z wody, włożyć do miski i przyprawić mieszanką przygotowaną wcześniej
Kurczak curry z grilla
Kiedy mięso chwilę poleży w przyprawach można zacząć grillować

Tagi:

kurczak grill