czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Pieczarki faszerowane kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dania z grilla to nie tylko kiełbasa i karkówka, ale również pyszne, faszerowane warzywa, koniecznie musicie spróbować :)

Pieczarki faszerowane kurczakiem

Składniki:

Pieczarki faszerowane kurczakiem

 

  • 4 pieczarki do grillowania
  • 1 filet z kurczaka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 5 dkg sera żółtego
  • posiekane świeże zioła: natka pietruszki, szałwia, oregano, lubczyk
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane kurczakiem
Fileta z kurczaka pokroić w drobną kostkę, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę wydrążyć i pokroić w kostkę, dodać łyżkę posiekanych ziół, doprawić i dokładnie wymieszać. 
Farszem napełniać kapelusze pieczarek, każdą zawijać w folię aluminiową i grillować 30-40 minut na średnio ogniu. Smacznego :)