Sposób przygotowania:
Udźce faszerowane pieczarkami
Ugotowane i miękkie udźce wyjmujemy z rosołu i zostawiamy do ostygnięcia. Następnie delikatnie wykrawamy z nich kości. W miejsce gdzie mamy wgłębienie po kościach układamy pokrojone w plasterki pieczarki (ja miałam mrożone).
Całość obficie posypujemy przyprawą do kurczaka. Dno naczynia do zapiekania smarujemy olejem i układamy faszerowane mięso. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 C na 10 minut.
Następnie na każdym mięsie układamy po plasterku żółtego sera i ponownie wstawiamy naczynie do piekarnika na 5 minut.
Tak przygotowane mięso podajemy jako dodatek do drugiego dania, koniecznie fajnie chrupiącą skórką do góry.
Całość obficie posypujemy przyprawą do kurczaka. Dno naczynia do zapiekania smarujemy olejem i układamy faszerowane mięso. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 C na 10 minut.
Następnie na każdym mięsie układamy po plasterku żółtego sera i ponownie wstawiamy naczynie do piekarnika na 5 minut.
Tak przygotowane mięso podajemy jako dodatek do drugiego dania, koniecznie fajnie chrupiącą skórką do góry.