Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Indyczy udziec w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Udziec z indyka z sosem pieczarkowym na szybko

Indyczy udziec w sosie pieczarkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Indyczy udziec w sosie pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Indyczy udziec w sosie pieczarkowym
Udziec z indyka (bez kości) podsmażamy na rumiano z każdej strony na rozgrzanym oleju, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu, podlewamy około 100 ml wody i dusimy do miękkości na wolnym ogniu. Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w talarki, podsmażamy wraz z obraną i pokrojoną w kostkę cebulą na rozgrzanym maśle. Gdy warzywa zmiękną, lekko solimy, wlewamy śmietaną, doprawiamy do smaku pieprzem. Dodajemy uprzednio usmażony i pokrojony w plastry o grubości około 1,5-2 cm udziec i smażymy do czasu aż śmietana lekko odparuje. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Indyczy udziec w sosie pieczarkowym
Udziec z indyka (bez kości) podsmażamy na rumiano z każdej strony na rozgrzanym oleju, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu, podlewamy około 100 ml wody i dusimy do miękkości na wolnym ogniu.
Indyczy udziec w sosie pieczarkowym
Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w talarki, podsmażamy wraz z obraną i pokrojoną w kostkę cebulą na rozgrzanym maśle.
Indyczy udziec w sosie pieczarkowym
Gdy warzywa zmiękną, lekko solimy, wlewamy śmietaną, doprawiamy do smaku pieprzem.
Indyczy udziec w sosie pieczarkowym
Dodajemy uprzednio usmażony i pokrojony w plastry o grubości około 1,5-2 cm udziec i smażymy do czasu aż śmietana lekko odparuje.

Tagi:

indyk