Sposób przygotowania:
Udziec z niespodzianką
Udziec umyć, osuszyć i usunąć kość. Nożem tak rozciąć udziec aby powstał jak największy płat mięsa. Oprószyć go solą i pieprzem i odłożyć. Pieczarki, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Na patelni roztopić masło, wrzucić pokrojone składniki i podsmażyć. Dodać przyprawy do smaku oraz szczypiorek i jeszcze chwilkę smażyć. Wyłączyć ogień pod patelnią, wrzucić ugotowaną kaszę jaglaną i wymieszać farsz. Przestudzony farsz rozłożyć wzdłuż płata indyka, zwiać w roladę ( mi płat w trakcie cięcia się rozerwał na dwa płaty, więc nałożyłam go na górze na farsz ). Roladę zawiązać sznurkiem wędliniarskim i włożyć do foremki keksowej. Udziec piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 60 minut. Po upieczeniu wystudzić i zdjąć sznurek. Jeśli chcemy podać roladę na ciepło do obiadu to sznurek należy zdjąć po chwili i kroić po kilku minutach.
evita0007
zewa
Ewciu było pyszne :)
darmiona
Natala1210
cherry
zewa
Cherry tego przepisu na blogu jeszcze nie ma. Jest przepis na udziec ale inny :)
zbysiowa
gosia56
gusia1000