Sposób przygotowania:
Uproszczone minilangosze z dodatkami.
1. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek, sól i cukier, a następnie wlewając powoli mleko wyrabiamy ciasto. Wstawiamy je na 15 - 30 minut do lodówki, by się schłodziło. 2. Pieczarki oczyszczamy i grubiej kroimy. Szynkę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy najpierw szynkę, a po chwili pieczarki, przesmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem. 3. Sos: do miseczki wlewamy jogurt, dodajemy musztardy i keczup, dokładnie mieszamy, a następnie doprawiamy do smaku pieprzem i solą. 4. Pomidora myjemy i kroimy w plasterki. 5. Z ciasta formujemy niezbyt wielkie kulki, które nastęnie spłaszczamy i smażymy na niewielkim ogniu, aż się zezłocą. (Mi wyszło 9 szt.) 6. Na talerze wysypujemy pieczarki z szynką, układamy langosze. Posypujemy porcjami żółtego sera i na każdym układamy plasterek pomidora, a następnie dekorujemy sosem musztardowym.