Sposób przygotowania:
Uszka z grzybami 8
Ciasto - Na stolnicę dajemy mąkę robimy dołek wbijamy jajka i dodajemy letnią wodę zarabiamy energicznie ciasto. Nadzienie - mrożone grzyby rozmrażamy gotujemy w osolonej wodzie aż zmiękną. Ugotowane grzyby odcedzamy studzimy. Cebulę kroimy podsmażamy na tłuszczu do zrumienienia. Ostudzone grzyby przepuszczamy przez maszynkę , dodajemy ostudzoną cebulę. Przemielone grzyby i cebulę łączymy razem doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie łączymy - schładzamy. Przygotowane ciasto cienko rozwałkować wycinać kółeczka za pomocą literatki nakładamy farsz zlepiamy razem formujemy uszka. Przygotowane uszka gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju. Przygotowane uszka podajemy z barszczem.