Sposób przygotowania:
Uszka z grzybami 8
Ciasto - Na stolnicę dajemy mąkę robimy dołek wbijamy jajka i dodajemy letnią wodę zarabiamy energicznie ciasto. Nadzienie - mrożone grzyby rozmrażamy gotujemy w osolonej wodzie aż zmiękną. Ugotowane grzyby odcedzamy studzimy. Cebulę kroimy podsmażamy na tłuszczu do zrumienienia. Ostudzone grzyby przepuszczamy przez maszynkę , dodajemy ostudzoną cebulę. Przemielone grzyby i cebulę łączymy razem doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie łączymy - schładzamy. Przygotowane ciasto cienko rozwałkować wycinać kółeczka za pomocą literatki nakładamy farsz zlepiamy razem formujemy uszka. Przygotowane uszka gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju. Przygotowane uszka podajemy z barszczem.
![Uszka z grzybami 8 Uszka z grzybami 8](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/uszka-z-grzybami-8-212246.jpg)
![Uszka z grzybami 8 Uszka z grzybami 8](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/uszka-z-grzybami-8-212247.jpg)
![Uszka z grzybami 8 Uszka z grzybami 8](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/uszka-z-grzybami-8-212248.jpg)
![Uszka z grzybami 8 Uszka z grzybami 8](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/uszka-z-grzybami-8-212249.jpg)