Sposób przygotowania:
Uszka z Grzybkami
Farsz: grzyby moczymy w wodzie i następnie gotujemy (można również wykorzystać grzybki z wywaru na zupę grzybowa)
Cebulkę kroimy obojętnie jak i podsmażamy na oleju aż się zeszkli.
Mielimy ugotowane grzybki i podsmażoną cebulkę i przyprawiamy pieprzem i solą.
Składniki na ciasto zagniatamy, rozwałkowujemy i wycinamy kwadraty ok 4x4 cm. Nakładamy łyżeczkę farszu i zalepiamy, najpierw aby uformować trójkąt a później różki sklejamy ze sobą aby powstało uszko :)
Następnie gotujemy we wrzątku. :)
Cebulkę kroimy obojętnie jak i podsmażamy na oleju aż się zeszkli.
Mielimy ugotowane grzybki i podsmażoną cebulkę i przyprawiamy pieprzem i solą.
Składniki na ciasto zagniatamy, rozwałkowujemy i wycinamy kwadraty ok 4x4 cm. Nakładamy łyżeczkę farszu i zalepiamy, najpierw aby uformować trójkąt a później różki sklejamy ze sobą aby powstało uszko :)
Następnie gotujemy we wrzątku. :)