Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Vol- au- vent z farszem łososiowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczna, elegancka przekąska.

Vol- au- vent z farszem łososiowym

Składniki:

Vol- au- vent z farszem łososiowym

 

Sposób przygotowania:

Vol- au- vent z farszem łososiowym
Ciasto francuskie rozwałkować na grubość ok. 4 mlm i wyciąć szklanka kółka. w połowie kółek wyciąć kieliszkiem dziurki. Nałożyć na pełne kółko kółko wycięte lub dwa kółka wycięte jeśli chcemy, żeby przystawka była większa i docisnąć. Upiec w temperaturze 200 stopni( ok 15 minut). Łososia posiekać i wymieszać z chudym twarożkiem oraz bardzo drobno posiekana cebulką oraz ogórkiem. Posolić do smaku, popieprzyć. Upieczone ciasto ostudzić i faszerować pastą łososiową.

Tagi:

sery ciasto ser