Sposób przygotowania:
Udka z kurczaka pieczone w rękawie
Duże udka kurczaka przeciąć na połowę i jest pałka i podudzie, opłukać pod zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym.
W misce większej wymieszać olej rzepakowy z przyprawą do kurczaka pikantną, przyprawą w płynie, solą, włożyć porcje kurczaka i dokładnie w marynacie wymieszać, schować do lodówki na kilka godzin.
Rękaw do pieczenia umieścić w blaszce do pieczenia, powkładać do rękawa porcje kurczaka, wlać marynatę, mocno zawiązać rękaw, piec w nagrzanym piekarniku na 220C, granie góra/dól około 50 minut.
Następnie rękaw rozciąć na środku i piec w termoobiegu na 160C około 10 minut, podawać na ciepło lub na zimno.
W misce większej wymieszać olej rzepakowy z przyprawą do kurczaka pikantną, przyprawą w płynie, solą, włożyć porcje kurczaka i dokładnie w marynacie wymieszać, schować do lodówki na kilka godzin.
Rękaw do pieczenia umieścić w blaszce do pieczenia, powkładać do rękawa porcje kurczaka, wlać marynatę, mocno zawiązać rękaw, piec w nagrzanym piekarniku na 220C, granie góra/dól około 50 minut.
Następnie rękaw rozciąć na środku i piec w termoobiegu na 160C około 10 minut, podawać na ciepło lub na zimno.