Sposób przygotowania:
Udka kurczaka z rękawa
Duże udka kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć mocno pikantną przyprawą do kurczaka.
Cebule obrać i pokroić na ósemki, paprykę ostrą opłukać.
Udka włożyć do rękawa, dodać pokrojone cebule, paprykę i rękaw zawiązać, włożyć do blaszki i schować do lodówki na kilka godzin.
Piekarnik nagrzany na 220 C grzanie góra/dół, wstawić blaszkę z rękawem i piec 45 minut, następnie rozciąć rękaw i na termoobiegu w 160 C piec 10 minut.
Wywar z pieczenia można wykorzystać do sosu, zupy lub zamrozić.
Cebule obrać i pokroić na ósemki, paprykę ostrą opłukać.
Udka włożyć do rękawa, dodać pokrojone cebule, paprykę i rękaw zawiązać, włożyć do blaszki i schować do lodówki na kilka godzin.
Piekarnik nagrzany na 220 C grzanie góra/dół, wstawić blaszkę z rękawem i piec 45 minut, następnie rozciąć rękaw i na termoobiegu w 160 C piec 10 minut.
Wywar z pieczenia można wykorzystać do sosu, zupy lub zamrozić.
![Udka kurczaka z rękawa Udka kurczaka z rękawa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/udka-kurczaka-z-rekawa-546508.jpg)
![Udka kurczaka z rękawa Udka kurczaka z rękawa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/udka-kurczaka-z-rekawa-546509.jpg)