Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Wafelki pieguski

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

zgrabne kanapeczki na przekąskę

Wafelki pieguski Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wafelki pieguski

 

  • kilka wafli extra cienkich Good Food
  • kilka plasterków wędzonej, parzonej piersi z kurczaka
  • kilka łyżek groszku konserwowego
  • 1 jajko na twardo
  • 2 łyżki posiekanej zieleniny - natki pietruszki i koperku
  • 2 garstki kiełków rzodkiewki
  • 2 łyżki serka śmietankowego z ziołami
  • 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
  • do smaku: sól, pieprz ziołowy
  • do przybrania: listki natki, sałata

Sposób przygotowania:

Wafelki pieguski
Obrane ze skorupki jajko i wędlinę pokroić w drobną kostkę. Dodać 3/4 groszku, posiekane kiełki i zieleninę. Dodać także serek wymieszany z jogurtem i dokładnie połączyć z masą, ale tak żeby nie rozgnieść groszku. Doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym. Wafle przekroić na połówki, nałożyć masę. Udekorować pozostałym groszkiem i listkami natki.
Wafelki pieguski
Etap 1