Sposób przygotowania:
Wafelki z kremem nektarynkowo - kakaowym
Nektarynkę myjemy i kroimy w kostkę a następnie przekładamy do kielicha blendera i blendujemy aż masa będzie gładka.
Masło i cukier wkładamy do miski i ucieramy mikserem. Do utartej masy dodajemy zblendowaną nektarynkę, miksujemy do połączenia się masy i dodajemy mleko w proszku, miksujemy.
Masę dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kakao i mieszamy.
Na wafelek nakładamy masę jasną (1czubatą łyżeczkę),rozsmarowujemy, przykładamy drugi wafelek lekko dociskając, na to ciemna warstwa i wafelek i jasna warstwa i wafelek, dociskamy.
Następny wafelek smarujemy ciemną warstwą masy, wafelek,jasna warstwa i wafelek, ciemna warstwa i wafelek i dociskamy. Tak samo smarujemy resztę wafli.
Wafle układamy na tacce, dociskamy czymś ciężkim i wstawiamy do lodówki.
Gotowe wafle kroimy na trójkąty.
Masło i cukier wkładamy do miski i ucieramy mikserem. Do utartej masy dodajemy zblendowaną nektarynkę, miksujemy do połączenia się masy i dodajemy mleko w proszku, miksujemy.
Masę dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kakao i mieszamy.
Na wafelek nakładamy masę jasną (1czubatą łyżeczkę),rozsmarowujemy, przykładamy drugi wafelek lekko dociskając, na to ciemna warstwa i wafelek i jasna warstwa i wafelek, dociskamy.
Następny wafelek smarujemy ciemną warstwą masy, wafelek,jasna warstwa i wafelek, ciemna warstwa i wafelek i dociskamy. Tak samo smarujemy resztę wafli.
Wafle układamy na tacce, dociskamy czymś ciężkim i wstawiamy do lodówki.
Gotowe wafle kroimy na trójkąty.