Sposób przygotowania:
Wafelki z masą z mleka w proszku
Do garnka przekładamy cukier, margarynę oraz płynne mleko. W szklankach odmierzamy potrzebną ilość mleka w proszku.
Mleko z cukrem i margaryną zagotowujemy, a następnie odstawiamy do wychłodzenia. Następnie do przestudzonego mleka z margaryną wsypujemy mleko w proszku i bardzo dokładnie mieszamy łyzką (jeśli zrobią nam się grudki to można je rozbić mikserem). Tak przygotowaną masę rozsmarowujemy kolejno na waflach (każde opakowanie składamy osobno). Po przygotowaniu wafle dociskamy by się skleiły, a po 2 godzinach możemy je już pokroić.
Mleko z cukrem i margaryną zagotowujemy, a następnie odstawiamy do wychłodzenia. Następnie do przestudzonego mleka z margaryną wsypujemy mleko w proszku i bardzo dokładnie mieszamy łyzką (jeśli zrobią nam się grudki to można je rozbić mikserem). Tak przygotowaną masę rozsmarowujemy kolejno na waflach (każde opakowanie składamy osobno). Po przygotowaniu wafle dociskamy by się skleiły, a po 2 godzinach możemy je już pokroić.