Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 757]

Wafle ryżowe w jajku z żółtym serem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 110
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowane wafle smakują rewelacyjnie i są proste w przygotowaniu. Idealnie nadadzą się na śniadanie oraz szybką przekąskę.

Wafle ryżowe w jajku z żółtym serem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wafle ryżowe w jajku z żółtym serem

 

  • 11 wafli ryżowych

Do panierowania:

Do smażenia:

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Wafle ryżowe w jajku z żółtym serem

Jajka:

Wafle ryżowe w jajku z żółtym serem
Można użyć ulubionych przypraw - wg smaku.

Jajka roztrzepać z mlekiem i przyprawami.

Panierowanie:

Wafle ryżowe w jajku z żółtym serem
Należy pamiętać również obtoczeniu boków.

Wafle dokładnie i z obu stron obtoczyć w jajku.

Smażenie:

Wafle ryżowe w jajku z żółtym serem
Jajko powinno delikatnie się zarumienić.

Wafle ułożyć na patelni z rozgrzanym tłuszczem i smażyć z obu strony.
(Można użyć dowolnego oleju lub masła - według gustu.)

Ser:

Wafle ryżowe w jajku z żółtym serem
Ser powinien się roztopić.

Po przewróceniu wafla na drugą stronę - należy posypać go uprzednio starym serem.

Ser powinien się rozpuścić.