Sposób przygotowania:
Fit trufle ekspandowane
Do miski wsypać wszystkie rodzaje ekspandowanych nasion. Przemieszać.
Do małego garnka dać czekoladę,kakao oraz pozostałe mokre składniki czyli melasę i dżem Ogrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia czekolady i połączeniu się jej z kakao. Przełożyć do ziaren. Dokładnie wymieszać, aby masa czekoladowa oblepiła każde ziarno.
Do miski wlać odrobinę zimnej wody. Namoczyć dłonie i wilgotnymi formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
Wstawić do lodówki na 5 minut. Po tym czasie obtoczyć w kakao i wiórkach i odstawić do leżakowania na około 2-3 godziny.
Smacznego!
*w lodówce przechowywać 3-4 dni w zamkniętym pojemniku
Do małego garnka dać czekoladę,kakao oraz pozostałe mokre składniki czyli melasę i dżem Ogrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia czekolady i połączeniu się jej z kakao. Przełożyć do ziaren. Dokładnie wymieszać, aby masa czekoladowa oblepiła każde ziarno.
Do miski wlać odrobinę zimnej wody. Namoczyć dłonie i wilgotnymi formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
Wstawić do lodówki na 5 minut. Po tym czasie obtoczyć w kakao i wiórkach i odstawić do leżakowania na około 2-3 godziny.
Smacznego!
*w lodówce przechowywać 3-4 dni w zamkniętym pojemniku