Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Wafle z masą ajerkoniakową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jak nie mamy ochoty na pieczenie ciasta, to możemy przygotować oto takie wafelki przekładane dowolną masą

Wafle z masą ajerkoniakową

Składniki:

Wafle z masą ajerkoniakową

 

  • 1 opakowanie wafli
  • budynie waniliowe bez cukru
  • masło - 0,5 kost
  • mleko - 500 ml
  • ajerkoniak - 250 ml
  • cukier puder - 1 łyżka
  • cukier kryształ - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

Wafle z masą ajerkoniakową
Do garnka wlać półtorej szklanki mleka, dodać cukier zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać proszek budyniowy, wylać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu, ostudzić. Ostudzony budyń utrzeć z masłem, dodać ajerkoniak, dokładnie wymieszać. Gotową masą przekładać wafle.

Tagi:

beza bezy