Wafle deserowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na wafle deserowe z masą.

Wafle deserowe

Składniki:

Wafle deserowe

 

  • Margaryna 1 kostka
  • Cukier kryształ 1,5 szklanki
  • Mleko 1/2 szklanki
  • kakao ciemne 3 łyżki
  • Mleko w proszku 1/2 opakowania
  • Wafle kwadratowe 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

Wafle deserowe
W rondelku roztopić margarynę, wsypując stale mieszając cukier a następnie mleko oraz kakao i zagotować na mniejszym ogniu. Następnie przygotowaną masę ostudzić i mieszając wsypać delikatnie mleko w proszku na koniec wymieszać na jednolitą masę. Gotowe wafle rozłożyć i przekładając smarować wafle, następnie odstawić do tego momentu aż masa będzie dobrze trzymać z waflami. Przed podaniem wafle podzielić na małe kawałki np. nożem. Ja stosuję do tego ostrą foremkę oraz czasami każdy trójkącik smaruję delikatnie wierzch dżemem według smaku.