Sposób przygotowania:
Spaghetti z warzywnym gulaszem
Na patelni rozpuści masło klarowane. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę szerokości ok. 1 cm. Tak przygotowaną wrzucić na rozgrzane masło, posolić. Wsypać kukurydzę.
W międzyczasie umyć i pokroić w ćwiartki pieczarki. Również wrzucić na patelnię. Lekko posolić.
Całość wymieszać i dusić przez kilka minut. W tym czasie sparzyć i wyszorować cukinie.
Pokroić je na ok. 1 cm plastry i dodać na patelnię. Lekko posolić, wymieszać. Przykryć i chwilę dusić.
Gdy wszystkie składniki lekko zmiękną, dodać pomidory z puszki i białą fasolę. Wszystko posolić, dodać przyprawę do pizzy, bazylię, sos sojowy, cukier i ketchup. W mleku wymieszać dokładnie mąkę.
Do składników na patelni dodać jeszcze mleko z rozmieszaną mąką oraz serek mascarpone.
Wymieszać, przykryć, dusić przez kilka minut.
Ugotować makaron spaghetti wg przepisu na opakowaniu.
Gdy warzywa będą miękkie, zdjąć je ze źródła ognia, doprawić w razie konieczności, dodać rozgnieciony albo poszatkowany czosnek. Wymieszać i jeszcze na chwilę przykryć.
Makaron spaghetti podawać z warzywnym gulaszem.
W międzyczasie umyć i pokroić w ćwiartki pieczarki. Również wrzucić na patelnię. Lekko posolić.
Całość wymieszać i dusić przez kilka minut. W tym czasie sparzyć i wyszorować cukinie.
Pokroić je na ok. 1 cm plastry i dodać na patelnię. Lekko posolić, wymieszać. Przykryć i chwilę dusić.
Gdy wszystkie składniki lekko zmiękną, dodać pomidory z puszki i białą fasolę. Wszystko posolić, dodać przyprawę do pizzy, bazylię, sos sojowy, cukier i ketchup. W mleku wymieszać dokładnie mąkę.
Do składników na patelni dodać jeszcze mleko z rozmieszaną mąką oraz serek mascarpone.
Wymieszać, przykryć, dusić przez kilka minut.
Ugotować makaron spaghetti wg przepisu na opakowaniu.
Gdy warzywa będą miękkie, zdjąć je ze źródła ognia, doprawić w razie konieczności, dodać rozgnieciony albo poszatkowany czosnek. Wymieszać i jeszcze na chwilę przykryć.
Makaron spaghetti podawać z warzywnym gulaszem.