Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Ciasto migdałowe łzy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sernik pieczony na spodzie z rogalików z dodatkiem dżemu brzoskwiniowego oraz masy sernikowej. proste wykonanie.

Ciasto migdałowe łzy

Składniki:

Ciasto migdałowe łzy

 

  • 300 g mini rogalików
  • 1 kg twarogu sernikowego
  • 460 g mleka zagęszczonego słodzonego
  • 2 całe jajka
  • 40 g budyniu waniliowego w proszku
  • 410 g dżemu brzoskwiniowego
  • 150 płatków migdałowych

Sposób przygotowania:

Ciasto migdałowe łzy

ETAP 1:

Ciasto Migdałowe łzy

1. Rogaliki układamy na dnie tortownicy.

ETAP 2:

Ciasto Migdałowe łzy

2. Twaróg miksujemy z mlekiem, jajkami oraz budyniem.

3. Masę twarogową wykładamy na rogaliki.

4. Pieczemy 40 minut w 180 °C.

ETAP 3:

Ciasto Migdałowe łzy

5. Po upieczeniu smarujemy dżemem brzoskwiniowym i posypujemy płatkami Migdałowymi.

6. Ciasto chłodzimy 1 godzinę.

ETAP 4:

7. Gotowe.

8. Smacznego.