Sposób przygotowania:
Walentynkowe serce od serca
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Wstawiamy do rondelka wodę i przykrywamy pokrywką, aby szybko się zagotowała. W tym czasie małą foremkę do zapiekania w kształcie serca smarujemy dowolnym tłuszczem i posypujemy mąką kukurydzianą. Do gotującej się wody dodajemy odrobinę wegety i ciągle mieszając, wsypujemy powoli kaszkę kukurydzianą. Mieszamy, aż zacznie gęstnieć (kilka sekund). Następnie ugotowaną kaszę przekładamy szybko do foremki i wygładzamy powierzchnię. Do pomidorów z puszki dodajemy po odrobinie oregano, bazylii oraz przyprawy meksykańskiej. Mieszamy i polewamy sosem kaszę. Na wierzch posypujemy groszkiem, kukurydzą oraz czerwoną fasolą. Posypujemy żółtym serem. Całość wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 5. W tym czasie kapustę kiszoną kroimy, dodajemy do niej oliwę z oliwek i odrobinę pieprzu. Mieszamy i układamy na talerzu. Po wyjęciu zapiekanki odczekujemy 5 minut i układamy na talerzu obok kiszonej kapusty.Podajemy na udekorowanym stole :)