Sposób przygotowania:
Walentynkowy deser czekoladowo-truskawkowyETAP 1:
Jajka myjemy. Białka oddzielamy od żółtek.
Z białek ubijamy sztywną pianę.
Żółtka ucieramy z cukrem na puch.
ETAP 2:
Czekoladę gorzką łamiemy na kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy wiśniówkę.
Czekoladę studzimy - powinna być chłodna, ale jeszcze płynna. Czekoladę miksujemy z połową żółtek, a następnie z połową piany z białka.
ETAP 3:
Podobnie przygotowujemy mus z białej czekolady, z tym że zamiast wiśniówki dodajemy malibu.
ETAP 4:
Truskawki rozmrażamy.
Deser przekładamy następująco: mus z gorzkiej czekolady - truskawki - mus z białej czekolady - truskawki - mus z gorzkiej czekolady - truskawki ułożone w kształcie serca.