Sposób przygotowania:
Waniliowa rolada
Na sam początek oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i mikserem na największych obrotach ubijamy pianę, tak, aby była na sztywno ubita! następnie do żółtek dodajemy cukier oraz wrzątek i miksujemy. mąkę dodajemy przesiewając ją i mieszamy delikatnie łyżką. Kolejno dodajemy przyprawę KAMIS do kawy i deserów. wszystko razem dokładnie mieszamy łyżką. Później dodajemy na sam koniec ubitą wcześniej pianę i delikatnie mieszamy wszystko. Na blachę wyłożoną aluminium nakładamy masę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika nastawionego na 180 stopni Celcjusza. Pieczemy około 30 minut. Gdy już ładnie ciasto nam się upiecze to na ściereczkę posypaną cukrem pudrem kładziemy ciasto i delikatnie zawijamy w rulonik. i tak odczekujemy około 15 minut. W międzyczasie przygotowujemy masę waniliową. Do miski wlewamy szklankę mleka i dodajemy krem w proszku. miksujemy na największych obrotach dopóki nam nie zesztywnieje krem. dodajemy następnie wiórki kokosowe i mieszamy dokładnie. po 15 minutach delikatnie odwijamy ciasto i nakładamy gotowy krem waniliowy. Zawijamy i polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy kolorową posypką. Lub jak ko woli posypujemy cukrem pudrem. Według uznania - jak kto woli :)) SMACZNEGO !!