Sposób przygotowania:
Muffinki Eli podwójnie nadziane
budyń czekoladowy:
Z 300 ml mleka odlać 1/2 szklanki.Resztę mleka zagotować.Do odlanego mleka wsypać budyń,wymieszać,wlać do gotującego mleka i mieszając zagotować.
budyń waniliowy:
Z 300 ml mleka odlać 1/2 szklanki.Resztę mleka zagotować.Do odlanego mleka wsypać budyń,wymieszać,wlać do gotującego mleka i mieszając zagotować.
ciasto białe:
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko.Do mąki dodać cukier,cukier waniliowy,sól i wymieszać.Margarynę roztopić i przestudzić.Do margaryny dodać mleko,jajko i wymieszać.Do mokrych składników dodać mąkę z dodatkami i wymieszać drewnianą łyżką.
ciasto ciemne:
Mąkę,kakao i proszek do pieczenia przesiać przez sitko.Do mąki dodać cukier,sól i wymieszać.Margarynę roztopić i przestudzić.Do margaryny dodać mleko,jajko,aromat rumowy i wymieszać.Do mokrych składników dodać mąkę z dodatkami i wymieszać drewnianą łyżką.,
Do papilotek na muffinki dawać po jednej czubatej łyżce ciemnego ciasta,na środek po pół lyżeczki budyniu waniliowego,na wierzch pół łyżeczki budyniu czekoladowego i przykryć czubatą łyżką ciasta jasnego.Muffinki piec w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni przez około 25 minut.Muffinki można polukrować,oblać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.Smacznego!
Z 300 ml mleka odlać 1/2 szklanki.Resztę mleka zagotować.Do odlanego mleka wsypać budyń,wymieszać,wlać do gotującego mleka i mieszając zagotować.
budyń waniliowy:
Z 300 ml mleka odlać 1/2 szklanki.Resztę mleka zagotować.Do odlanego mleka wsypać budyń,wymieszać,wlać do gotującego mleka i mieszając zagotować.
ciasto białe:
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko.Do mąki dodać cukier,cukier waniliowy,sól i wymieszać.Margarynę roztopić i przestudzić.Do margaryny dodać mleko,jajko i wymieszać.Do mokrych składników dodać mąkę z dodatkami i wymieszać drewnianą łyżką.
ciasto ciemne:
Mąkę,kakao i proszek do pieczenia przesiać przez sitko.Do mąki dodać cukier,sól i wymieszać.Margarynę roztopić i przestudzić.Do margaryny dodać mleko,jajko,aromat rumowy i wymieszać.Do mokrych składników dodać mąkę z dodatkami i wymieszać drewnianą łyżką.,
Do papilotek na muffinki dawać po jednej czubatej łyżce ciemnego ciasta,na środek po pół lyżeczki budyniu waniliowego,na wierzch pół łyżeczki budyniu czekoladowego i przykryć czubatą łyżką ciasta jasnego.Muffinki piec w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni przez około 25 minut.Muffinki można polukrować,oblać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.Smacznego!
marietta