Sposób przygotowania:
Waniliowe muffinki z brzoskwiniami
Brzoskwinie dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie obieramy ze skórki i pozbawiamy pestek. Tak przygotowane owoce kroimy na mniejsze kawałki.
Mąkę pszenną, pełnoziarnistą oraz proszek do pieczenia przesiewamy i dodajemy do niej to co zostało na sitku ( mąka pełnoziarnista jest z pełnego ziarna i jego części zostaną na situ ).
Do osobnej miski dajemy jogurt naturalny, olej, brązowy cukier, cukier waniliowy, ekstrakt waniliowy oraz jajko. Wszystko ze sobą miksujemy. Stopniowo dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie ze sobą łączymy. Na koniec dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki brzoskwinie i delikatnie mieszamy.
Gotowym ciastem napełniamy papilotki do 3/4 wysokości.
Wierzch posypujemy odrobiną cukru brązowego.
Muffinki pieczemy w temp. 180 st. przez 20-25 minut.
Mąkę pszenną, pełnoziarnistą oraz proszek do pieczenia przesiewamy i dodajemy do niej to co zostało na sitku ( mąka pełnoziarnista jest z pełnego ziarna i jego części zostaną na situ ).
Do osobnej miski dajemy jogurt naturalny, olej, brązowy cukier, cukier waniliowy, ekstrakt waniliowy oraz jajko. Wszystko ze sobą miksujemy. Stopniowo dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie ze sobą łączymy. Na koniec dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki brzoskwinie i delikatnie mieszamy.
Gotowym ciastem napełniamy papilotki do 3/4 wysokości.
Wierzch posypujemy odrobiną cukru brązowego.
Muffinki pieczemy w temp. 180 st. przez 20-25 minut.
zbysiowa
misia5