Sposób przygotowania:
Tarta "snickers"Przygotowanie ciasta:

Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder, sól i pokrojone na kawałki masło. Wysiekać.
Zagniatanie ciasta:

Uformować kopiec, wbić jajko, zagnieść jednolite ciasto. Owinąć je folią spożywczą i odłożyć na 45 minut do lodówki.
Pieczenie ciasta:

Ciasto rozwałkować. Ostrożnie, za pomocą wałka przenieść do wysmarowanej masłem formy do tarty o średnicy 26 cm. Wylepić dokładnie tak by brzegi wystawały lekko nad formę. Nakłuć widelcem i zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Wykańczanie ciasta:

Ostudzone ciasto posmarować kolejno masłem orzechowym i kajmakiem. Polać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i odłożyć do lodówki do czasu, aż polewa stężeje.