Sposób przygotowania:
Waniliowo-pomarańczowe ciasteczka z orzechami
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Odrywamy niewielkie kawałki ciasta, formujemy kulkę i spłaszczamy formując okrągłe ciasteczka.
2. Ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
3. Pieczemy do zrumienienia przez około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Czas pieczenia zależy od grubości ciastek.
4. Upieczone studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi około 30 sztuk ciastek.
Czas pieczenia zależy od grubości uformowanych ciastek.
2. Ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
3. Pieczemy do zrumienienia przez około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Czas pieczenia zależy od grubości ciastek.
4. Upieczone studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi około 30 sztuk ciastek.
Czas pieczenia zależy od grubości uformowanych ciastek.
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)