WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Ciasteczka z orzechów laskowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, kruche i chrupiące ciasteczka z orzechów laskowych, pieczone w opiekaczu elektrycznym. Można je dodatkowo przełożyć dowolnym nadzieniem.

Ciasteczka z orzechów laskowych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasteczka z orzechów laskowych

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka z orzechów laskowych

ETAP 1:

Mąkę pszenną tortową, zmielone orzechy, budyń w proszku, cukier puder i proszek do pieczenia umieścić w misce i wymieszać. Wbić jajko. Wrzucić pokrojone na kawałki zimne masło. Szybko zagnieść ciasto. Z ciasta odrywać małe kawałki i wkładać je do foremek w rozgrzanym opiekaczu elektrycznym.

Ciastka piec w zamkniętym opiekaczu do zrumienienia. Wyjmować na talerz. W razie potrzeby odciąć nożem nadmiar ciasta wzdłuż rantu ciastek aby uzyskać ładniejszy kształt. Ciastka wystudzić.

Można dowolnie udekorować lub nadziać dodatkowo kremem czy dżemem.

Ciasteczka z orzechów laskowych
Ciasteczka w trakcie pieczenia w opiekaczu elektrycznym
Ciasteczka z orzechów laskowych
Surowe ciasto nałożóne w foremki w opiekaczu
Ciasteczka z orzechów laskowych
Zagniecione ciasto na ciasteczka orzechowe.
Ciasteczka z orzechów laskowych
Składniki sypkie i zmielone orzechy umieszczone w misce