Sposób przygotowania:
Pralinki kokosowe z nutką likieru
1. Wiórki kokosowe należy dokładnie wymieszać z mąką ziemniaczaną. Następnie w garnku zagotować mleko z cukrem. Do mleka wsypać suche składniki i zagotować cały czas mieszając, jak masa nam zgęstnie zdjąć ją z ognia i lekko przestudzić. Do lekko przestudzonej masy kokosowej wlać likier i dokładnie wymieszać. Uformować kulki.
2. Następnie uformowane kulki od razu obtaczać w wiórkach kokosowych. Czekoladę białą rozpuścić w kąpieli wodnej i przełożyć do woreczka z odciętym rożkiem. Udekorować pralinki. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
3. Smacznego.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 16 sztuk.
2. Następnie uformowane kulki od razu obtaczać w wiórkach kokosowych. Czekoladę białą rozpuścić w kąpieli wodnej i przełożyć do woreczka z odciętym rożkiem. Udekorować pralinki. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
3. Smacznego.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 16 sztuk.