Sposób przygotowania:
Waniliowy przekładaniec z konfiturą żurawinową
1. Do dużej miski przełożyć wszystkie składniki na ciasto i ucierać tak długo aż powstanie jednolita, puszysta masa. 2. Podłużną formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia, wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto do formy, wygładzić. Piec 1 godz. w 200 stopniach. Ciasto wyjąc i ostudzić. 3. Proszek budyniowy rozrobić z 6 łyżkami mleka i dodać cukier. Resztę mleka zagotować. Wlać rozpuszczony budyń,zamieszać, krótko zagotować i odstawić do ostygnięcia. 4. Miękkie masło utrzeć na puszysta masę z cukrem Dodawać po łyżce ostudzony budyń waniliowy. 5. Ostudzone ciasto przekroić na 3 placki. Posmarować spód ciasta konfiturą żurawinową. Przykryć drugim plackiem, posmarować 4 łyżkami kremu. Przykryć ostatnim plackiem. Na koniec posmarować wierzch i boki resztą kremu waniliowego. 6. Posypać płatkami migdałów lub wiórkami kokosowymi. 7. Wstawić do lodówki na ok. 1 godz.