Sposób przygotowania:
Warkocz Charlotty
Ciasto lekko posypujemy cukrem waniliowym i cynamonem, przekrawamy na pół na dwa prostokąty. Brzegi prostokątów nacinamy co om 1 cm na głębokość 1/3 szerokości ciasta. Na środek nakładamy dżem, na to jabłka i rodzynki. nacięte brzegi zaplatamy, jak warkocz. Ciastka smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w temp 200 stopni na zloty kolor - ok 20 minut
![Warkocz Charlotty Warkocz Charlotty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/warkocz-charlotty-182084.jpg)
![Warkocz Charlotty Warkocz Charlotty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/warkocz-charlotty-182085.jpg)
![Warkocz Charlotty Warkocz Charlotty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/warkocz-charlotty-182086.jpg)
![Warkocz Charlotty Warkocz Charlotty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/warkocz-charlotty-182087.jpg)