mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Warkocze kabanosowe z serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i szybkie w przygotowaniu warkocze kabanosowe z serem żółtym.

Warkocze kabanosowe z serem

Składniki:

Warkocze kabanosowe z serem

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • jajko
  • 8 kabanosów
  • łyżka masła
  • sól,pieprz
  • oregano
  • cebula
  • 70 dag pieczarek
  • 15 dag sera żółtego( najlepiej gouda)

Sposób przygotowania:

Warkocze kabanosowe z serem
Pieczarki oraz cebulę siekamy. Smażymy na maśle, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano, studzimy. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kabanosy kroimy na pół. Ciasto rozwijamy i kroimy w 8 równych prostokątów. Każdy nacinamy z dwóch stron w poprzeczne paski. Pośrodku układamy 2 połówki kabanosa, pieczarki oraz starty ser. Paski nakładamy na siebie na przemian, tworząc warkocz. Warkocze smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.