Sposób przygotowania:
Warstwowa makaronowa sałatka z tuńczykiem
Tuńczyka przekładamy na sitko i odsączamy z płynu. W tym czasie przygotowujemy pozostałe składniki. Pozostałe warzywa myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Rzodkiewki kroimy w kosteczkę, pomidorki na ćwiartki, cebulkę na drobno. Makaron kroimy na mniejsze kawałki.
Wszystkie składniki dzielimy na 3 części i układamy w pucharach lub szklankach: tuńczyka, pokrojoną cebulkę, majonez, rzodkiewki, makaron, majonez, pomidorki. Każdą warstwę lekko oprószamy solą i pieprzem.
Wszystkie składniki dzielimy na 3 części i układamy w pucharach lub szklankach: tuńczyka, pokrojoną cebulkę, majonez, rzodkiewki, makaron, majonez, pomidorki. Każdą warstwę lekko oprószamy solą i pieprzem.