Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka jajeczna z tuńczykiem i porem
Rzodkiewkę oczyszczamy o kroimy w kostkę. Pora kroimy w półplasterki. Ogórki kiszone kroimy w kostkę. Sałatę myjemy osuszamy i kroimy w paski. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Jajka gotujemy na twardo, a następnie oddzielamy białka od żółtek. Białka kroimy w drobna kostkę. Żółtka ścieramy na tarce.
Przygotowujemy sos: w miseczce mieszamy jogurt z majonezem i chrzanem. Dodajemy pieprz i sól.
W szklanej misce układamy po kolei następujące warstwy: białka, tuńczyk, por, rzodkiewka, ogórki, czerwona cebula, kukurydza, sos, sałata, żółtka.
Jajka gotujemy na twardo, a następnie oddzielamy białka od żółtek. Białka kroimy w drobna kostkę. Żółtka ścieramy na tarce.
Przygotowujemy sos: w miseczce mieszamy jogurt z majonezem i chrzanem. Dodajemy pieprz i sól.
W szklanej misce układamy po kolei następujące warstwy: białka, tuńczyk, por, rzodkiewka, ogórki, czerwona cebula, kukurydza, sos, sałata, żółtka.
ciasteczka
mocsłodkości