Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka śledziowa 5
Do gotowania warzyw dodać sól.Sledzie kroimy w kosteczki. ok 2cm na 2 cm. ukladamy na dno naczynia. Najlepiej użyć takiego o płaskim dnie. Cebulę kroimy w drobna kosteczkę, układamy na śledzie. Smarujemy majonezem. Ugotowaną marchewkę ścieramy na drobnej tarce. Układamy warstwę na majonezu.Na to ścieramy ugotowane ziemniaki. Znowu smarujemy warstwą majonezu. Posypujemy warstwą kukurydzy. Na wierzchu ścieramy jajko. Najlepiej jest osobno białko a osobno żółtko. wtedy mozemy ułozyc jakiś wzorek. Smarujemy estetycznie majonezem. Całość ozdabiamy natka pietruszki. Można warstwy dodatkowo doprawiać sola lub pieprzem. Wszystko zależy od smaku gotujacego. Smacznego@