Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka z pieczarkami
Fileta z piersi kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Ugotowane ziemniaki, marchew i jajka pokroić w kostkę. Kukurydzę i pieczarki odsączyć z zalewy.
Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Szczypiorek i natkę pietruszki pokroić. Formę do ciasta o średnicy 26 cm wyłożyć folią spożywczą-dno oraz boki. Na dnie ułożyć pieczarki główkami do dołu.
Na to wyłożyć pokrojony szczypiorek i pietruszkę. Następnie wykładać w kolejności podanej w przepisie resztę składników. Każdą warstwę przyprawić solą i pieprzem oraz cienko posmarować majonezem.
Ostatnią warstwę stanowi ser mozzarella. Sałatkę przykryć folią spożywczą i włożyć na kilka godzin do lodówki. Najlepiej na całą noc.
Przed podaniem z formy ściągnąć obręcz, a sałatkę wyłożyć na talerz do góry dnem. Pieczarki będą stanowiły górę sałatki. Boki sałatki lekko posmarować majonezem.
Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Szczypiorek i natkę pietruszki pokroić. Formę do ciasta o średnicy 26 cm wyłożyć folią spożywczą-dno oraz boki. Na dnie ułożyć pieczarki główkami do dołu.
Na to wyłożyć pokrojony szczypiorek i pietruszkę. Następnie wykładać w kolejności podanej w przepisie resztę składników. Każdą warstwę przyprawić solą i pieprzem oraz cienko posmarować majonezem.
Ostatnią warstwę stanowi ser mozzarella. Sałatkę przykryć folią spożywczą i włożyć na kilka godzin do lodówki. Najlepiej na całą noc.
Przed podaniem z formy ściągnąć obręcz, a sałatkę wyłożyć na talerz do góry dnem. Pieczarki będą stanowiły górę sałatki. Boki sałatki lekko posmarować majonezem.