Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka ukraińska
Ilość poszczególnych składników dostosowujemy do wielkości salaterki, w której podamy sałatkę. Jajka, buraki, ziemniaki i marchewki gotujemy.
Kiedy przestygną obieramy a następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach, każdy składnik na osobnym talerzu.
Na dnie salaterki rozkładamy najpierw ziemniaki, smarujemy warstwą majonezu, następnie odcedzony seler, majonez, marchewka, majonez, jajka, majonez i na wierzchu wykładamy starte buraki.
Sałatkę wstawiamy do lodówki na kilka godzin aby nabrała odpowiedniego smaku.
Kiedy przestygną obieramy a następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach, każdy składnik na osobnym talerzu.
Na dnie salaterki rozkładamy najpierw ziemniaki, smarujemy warstwą majonezu, następnie odcedzony seler, majonez, marchewka, majonez, jajka, majonez i na wierzchu wykładamy starte buraki.
Sałatkę wstawiamy do lodówki na kilka godzin aby nabrała odpowiedniego smaku.