Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka z kurczakiem
Mięso pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać trochę oleju. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić mięso. Oprószyć je lekko solą, posypać przyprawą do gyrosa. Smażyć kilka minut, aż mięso się zetnie, ostudzić. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek. Kapustę poszatkować. Połowę kapusty przełożyć do przezroczystej miski. Cebulę pokroić w kostkę, połowę rozłożyć na kapuście. Oprószyć solą i pieprzem. Jajka pokroić w kostkę, rozłożyć na kapuście z cebulą. Na jajkach rozsmarować połowę majonezu, rozłożyć na nim połowę ketchupu. Na tym rozłożyć usmażone mięso. Na mięsie rozsypać odsączony groszek i kukurydzę i resztę cebuli. Posmarować resztą majonezu i ketchupu. Na wierzchu rozłożyć resztę kapusty. Oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do sałatek z młynka.