Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka z grzankami
Ugotowane na twardo jajka kroimy w kosteczkę. Połowę układamy na dnie szklanej miski i lekko solimy. Na jajkach cienko rozsmarowujemy majonez i przyprawiamy go pieprzem. Następnie dajemy połowę startego na tarce na dużych oczkach sera.
Kukurydzę odsączamy z zalewy i połowę wykładamy na ser. Na niego dajemy pozostałą część jajek i lekko solimy.
Ponownie rozsmarowujemy majonez i układamy na nim pozostałą warstwę sera oraz pozostałą kukurydzę.Chleb kroimy w drobną kosteczkę.
Na patelni rozgrzewamy olej i na niego wyciskamy przez praskę ząbki czosnku. Wrzucamy kosteczki chleba i całość smażymy do ich zrumienienia.
Ostygnięte grzanki wykładamy na wierzch sałatki.Miskę odstawiamy na 30 minut do przegryzienia się składników.
Kukurydzę odsączamy z zalewy i połowę wykładamy na ser. Na niego dajemy pozostałą część jajek i lekko solimy.
Ponownie rozsmarowujemy majonez i układamy na nim pozostałą warstwę sera oraz pozostałą kukurydzę.Chleb kroimy w drobną kosteczkę.
Na patelni rozgrzewamy olej i na niego wyciskamy przez praskę ząbki czosnku. Wrzucamy kosteczki chleba i całość smażymy do ich zrumienienia.
Ostygnięte grzanki wykładamy na wierzch sałatki.Miskę odstawiamy na 30 minut do przegryzienia się składników.