Warzywa grillowane

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Polecamy grillowane warzywka z serem camembert, a wszystko doprawione Ziarenkami Smaku Winiary

Warzywa grillowane

Składniki:

Warzywa grillowane

 

Sposób przygotowania:

Warzywa grillowane
Cukinię i bakłażana pokroić w plastry 1 cm, delikatnie posolić i pozostawić na 30 minut. Następnie plastry wytrzeć i ułożyć na rozgrzanym ruszcie oprószyć Ziarenkami Smaku i skropić oliwą. Piec na rozgrzanym ruszcie 10-15 minut.Pieczarki oczyścić i wykręcić trzonek.

Oprószyć Ziarenkami Smaku. Piec na rozgrzanym ruszcie przez około 10 minut z obu stron. Ser pokroić w kostkę i włożyć w kapelusze pieczarek. Piec do rozpuszczenia się sera.

Liczba porcji: 6

Kalorie w 1 porcji: 148 kcal

Przygotowanie: 20 min.