agu88sia

agu88sia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Warzywa na patelnię

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Po co kupować mrożone warzywa na patelnię, skoro w łatwy i szybki sposób możemy je przyrządzić samemu. Pasują do większości potraw.

Warzywa na patelnię Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Warzywa na patelnię

 

Sposób przygotowania:

Warzywa na patelnię
Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Ziemniaki również obrać i pokroić w plasterki. Paprykę i pieczarki pokroić na mniejsze kawałki. Cebulkę posiekać. Z brokuła oddzielić różyczki i też pokroić na mniejsze części. Wrzucić na patelnię i wszystko razem smażyć. Minimum 20 minut. Na koniec dodać kukurydzę i też podsmażyć ze 3 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać wszystko i podawać.
Warzywa na patelnię
Wszystkie warzywa pokroić w plastry lub mniejsze kawałeczki
Warzywa na patelnię
Wrzucić na patelnię i smażyć minimum 20 minut
Warzywa na patelnię
Dodać kukurydzę i zmażyć ok. 3-5 minut razem
Warzywa na patelnię
Dodać sól, pieprz i majonez i wszystko razem wymieszać.