kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Warzywa na patelnię

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Warzywa na patelnię, pyszne domowe danie

Warzywa na patelnię Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Warzywa na patelnię

 

 

Sposób przygotowania:

Warzywa na patelnię
Wszystkie warzywa obrać i pokroić w paski. Cebulę możesz pokroić w piórka. Pierwsze na patelni przysmaż pieczarki, potem, marchewkę, pietruszkę, serer. Jak już zmiękną, dodaj cebulę, smaż aż cebula się zeszkli i dodaj pociętego w paski bakłażana. Po ok 15 min duszenia na wolnym ogniu dodaj czosnek, wyciśnięty wprost do warzyw. Teraz kolej na śmietanę i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj ciepłe np. do ryby, lub jako dodatek do schabowego. Smacznego
Warzywa na patelnię
Etap 1 - bakłażana umyj, "wydłub" środek i pokrój w cienkie paski
Warzywa na patelnię
Etap 2 - do miękkich wszystkich warzywek dodaj czosnek
Warzywa na patelnię
Etap 3 - na koniec dodaj śmietanę wraz z przyprawami