MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Warzywa na patelni.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowe, szybkie i smaczne warzywa na patelnię.

Warzywa na patelni. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Warzywa na patelni.

 

 

Sposób przygotowania:

Warzywa na patelni.
Wszystkie warzywa (bez mrożonej fasolki) dokładnie myjemy.Do garnka wlewamy wodę ,dodajemy szczyptę soli i gotujemy w całości marchew,ziemniaka,pietruszkę,selera przez 10 minut.Warzywa ugotowane przekładamy łyżką cedzakową na talerz.Do tej samej wody wrzucamy zamrożoną fasolkę szparagową i brokuła podzielonego na różyczki, gotujemy przez 5 minut.Odcedzamy na durszlaku.Ostudzone warzywa kroimy:marchew i pietruszki w plasterki a ziemniaka i selera w większą kostkę.Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.Na patelnię wsypujemy wszystkie warzywa,dodajemy oliwę,sól, pieprz i oregano,czosnek, mieszamy i smażymy razem przez 5 minut. Podajemy gorące z mięsem lub rybą.
Warzywa na patelni.
Podstawowe produkty to: seler, pietruszka,marchew, brokuł,fasolka i ziemniak.
Warzywa na patelni.
W lekko osolonej wodzie gotujemy pietruszkę, marchew, seler i ziemniaka.
Warzywa na patelni.
Al dente gotujemy fasolkę szparogową i brokuła przez 5 minut.
Warzywa na patelni.
Wszystkie warzywa kroimy ,przekładamy na patelnię i dodajemy oliwę, sol, pieprz i oregano.